Loading...

kempencup 2018 acro

05.12.2018 - Het is altijd zoeken naar een parkeerplaats in de buurt van sporthal De Hoogt, maar nu ze met de bouw zijn begonnen van een nieuwe hal vlak naast de bestaande, was het helemaal een probleem.

Maar kom, wij hadden geluk en waren ruim op tijd binnen om ons aan te melden. En we hadden nog heel veel tijd alvorens onze recrea-gymnasten aan de beurt kwamen, vertraging in het programma door een misrekening van het aantal gymnasten t.o.v. de beschikbare tijd. En ach, tijdens het wachten is er altijd wel wat te zien, heel veel te zien zelfs op de vloer.

Eindelijk was het dan zover: Magali en Victoria mochten als eersten van onze club de wedstrijdvloer op. En ondanks de zenuwen brachten zij een mooie oefening, netjes afgewerkt, vlotte danspasjes en alle delen goed uitgevoerd (op een kleine wijziging na in de volgorde ervan). Fauve en Hanne toonden ook hun beste kunnen, delen keurig geturnd, vlot en afgewerkt gebracht, met de glimlach. (Zij kennen hun oefening inmiddels door en door, geen enkele aarzeling en zonder moment van verwarring.)

Het leverde Magali en Victoria een tweede plaats en Fauve en Hanne een derde plaats op!

Trio Fay, Romy en Hanne sloten het ochtendprogramma af en ook zij verwenden het publiek (en de jury) met hun leuke oefening, delen strak afgewerkt, snelle danspassen en uitgevoerd met een glimlach. Zij mochten op het podium een zilveren medaille in ontvangst nemen!

Met twee uur vertraging ondertussen, kon worden gestart met het namiddagprogramma. En ach, zoals ik al zei: tijdens het wachten is er altijd wel wat te zien, zeker op de wedstrijdvloer.

Tijd dus voor onze gymnasten in het C-niveau.

Trio Joëlla, Emilia en Angelina hadden er veel zin in en dat was duidelijk merkbaar: alle delen vol overtuiging uitgevoerd en tot een goed einde gebracht. Net voor ze de wedstrijdvloer op gingen, besloten ze om de salto toch te doen, die niet lukte op de eerste wedstrijd. En die ging ook heel goed! De hele ploeg keek vol spanning toe tijdens hun optreden. Zo goed gedaan!!! Zij behaalden een prachtige 8ste plaats!

In categorie C, leeftijd 10-21+ paar (duo) was het als allereerste de beurt aan An en Toke. Voor Toke een gekende oefening van het vorig seizoen, voor An de allereerste keer voor publiek en jury. Hier en daar een kleine aarzeling, een hapering in een deel maar verder mooi uitgevoerd, met schwung en met de glimlach. Helaas zaten er een paar foutjes in waardoor een deel werd afgekeurd, dit koste hen veel punten. Zij eindigden op de 5e plaats.

Nikki en Fientje stapten vol overtuiging de vloer op en toonden met een glimlach hun wedstrijddelen en choreografie. Jammer dat één onderdeel “mislukte”, zij waren anders ook met een medaille huiswaarts gekeerd. En met de 4de plaats die zij behaalden mogen zij terecht ook heel tevreden zijn.

Michelle en Lena moesten het langst hun zenuwen verbijten. Daar was echter niets van te merken op de vloer. Vlotte uitvoering, nette afwerking, delen keurig gebracht, en met de glimlach. Natuurlijk werd dat beloond: zij kregen een zilveren medaille voor deze prachtige prestatie.

Het was een hele lange, drukke dag maar we hebben er weer heel wat van geleerd en een fijne wedstrijdervaringen opgedaan.

kempencup 2018 acro
kempencup 2018 acro
kempencup 2018 acro
kempencup 2018 acro
kempencup 2018 acro
kempencup 2018 acro
kempencup 2018 acro
kempencup 2018 acro
kempencup 2018 acro
kempencup 2018 acro
kempencup 2018 acro

archief : 2024   2023   2022   2021   2020   2019   2018