Loading...

Teamcup Mechelen

29.05.2018 - De teamcup is, wat het woord zelf zegt, een wedstrijd voor teams. Tumbling Essen nam hierin voor het eerst deel.

Deels is dit een keer leuk om als team deel te nemen en zich te meten met andere tumblingclubs. Anderzijds was dit een verplicht nummertje en één van de vier selectiemomenten om de selectienorm te behalen voor het WK voor de jeugd in St Petersburg in november later dit jaar. Hiervoor komen Anna Buyens en Femke Loos in aanmerking. Ook hier hadden we geen gunstige loting, want ons team moest als eerste om 8u30 op de tumblingbaan. Geen fijn uur om records te springen! Toch moest het en deed Anna, na enorm slecht inspringen het onmogelijke… de selectienorm springen. St Petersburg here we come! Femke had wel goede inspringbeurten maar het wilde niet lukken tijdens de wedstrijd zelf, geen selectie dus voor haar. Resten nog 2 kansen op het BK bij ons in Essen en een extra selectiemoment nog te bepalen.

Voorts blijkt dat Toke, Joëlla en Nele, de andere teamleden, ook niet echt ochtendmensjes zijn. De ene goede reeks werd dan meestal gevolgd door een mindere beurt. Vermeldenswaardig hier is ook de topprestatie van ons jurylid Rob Van Opstal. Ook hij moest vanaf 8u paraat staan en heel de wedstrijd jureren tot 15u. Je zou van minder toe zijn aan een welverdiend dutje tijdens de terugrit naar Essen.

Desondanks het extreem vroege uur wist het Gympuls-tumblingteam uiteindelijk toch een mooie 9e plaats te versieren op 16 deelnemende ploegen.
Wij gaan zeker nog een keer deelnemen voor de titel van beste ploeg van België! Maar alvast niet meer om 8u30 ‘s nachts!!


Teamcup Mechelen

archief : 2024   2023   2022   2021   2020   2019   2018