Loading...

Kempencup tumbling en trampline

16.01.2019 - Het wedstrijdseizoen van trampoline en tumbling is van start gegaan met de Kempen cup.

Deze wedstrijd was Gympuls niet alleen te herkennen door hun oranje T-shirts maar vooral door het luid applaus als er een gymnast een reeks gesprongen had. Zoals je op de foto kan zien, zat de sfeer er dus heel goed in.

Tijdens deze wedstrijden springen de gymnasten voor het eerst hun wedstrijdreeksen op de wedstrijdbaan. Gezonde stress is dus zeker aanwezig bij deze wedstrijd. Door veel aanmoedigingen van de talrijke supporters en goede begeleiding door de wedstrijd coach Koen behaalde tumbling de volgende resultaten:

  • Goud voor Anna, Justine, Maarten en Joëlla
  • Zilver voor Demi en Thijs
  • Brons voor Anne, Florijn en Tess.

Gympuls is trots op alle gymnasten tumbling. Ieder gymnast heeft zijn/haar uiterste best gedaan. Dikke duim voor al de gymnasten.

Zondag 3 december was het voor het trampoteam zover. Tijd voor de eerste wedstrijd van dit seizoen voor de C-gymnasten van trampoline. Nadat acro zaterdag al had geschitterd, mochten nu ook trampoline aantreden. Er waren dit jaar minder inschrijvingen in het algemeen, maar de wedstrijd was zeker een leuke test voor de start van de provinciale voorrondes.

Op de dubbele mini was er slechts 1 andere club ingeschreven, Corpus Sanum Herentals. Omdat Corpus Sanum een van de sterkste clubs is in het DMT circuit, was het een echte uitdaging. Toch hebben al onze gymnasten schitterende resultaten behaald.

Kobe was in zijn eerste wedstrijd ooit derde. Lena en Anne sprongen samen in een sterke reeks. Lena werd knap vierde en Anne behaalde heel sterk de overwinning. Ook Lucas haalde een mooie eerste plaats. Staf, Joachim en Witse vochten met z’n drie een sterk onderonsje uit. Staf werd 1ste, Joachim 2de en Witse 3rde. Toch een knappe prestatie van Joachim, omdat hij voor de eerste keer een schroef sprong op de wedstrijd. De jongens zijn helemaal klaar voor de komende wedstrijden. Als Laatste sprong Lien ook een hele mooie wedstrijd, en behaalde een heel degelijke derde plek.

Na DMT hadden we ook nog enkele deelnames op de grote trampoline. Voor Lena en Lucas was het de eerste wedstrijd op dit toestel. Ook Witse sprong 2 knappe reeksen. Lena haalde opnieuw een heel mooie vierde plek, met een sterk uitgevoerde en moeilijke vrije reeks. Lucas kon zijn zenuwen goed onder controle houden en haalde de eerste plaats. Ook Witse stond op de eerste plek dankzij 2 reeksen met een prachtige afwerking.

Het was voor het trampoteam een lange leuke middag in Oud-Turnhout met mooie resultaten. Helemaal klaar voor het komende wedstrijdseizoen.

Kempencup tumbling en trampline
Kempencup tumbling en trampline

archief : 2021   2020   2019   2018