Loading...

Gympuls tumbleteam scoort hoog

10.04.2019 - Nu de voorrondes en de provinciale kampioenschappen gesprongen zijn, kunnen we alleen maar hyperhappy zijn met de behaalde resultaten van onze tumblers en de vele selecties op alle niveau’s voor Vlaamse en/of Belgische kampioenschappen in april en mei. Tegelijkertijd ben ik ook supertrots op de tumblers welke de selectienorm niet haalden maar wel grote vorderingen hebben gemaakt. Niet te vergeten de geblesseerden die hun kans niet konden wagen maar waarvan we wel weten dat zij er hard voor zullen blijven gaan.

Tijdens de provinciale kampioenschappen B behaalde Joëlla zilver na twee schitterende reeksen en strandend op 0.7 van goud. Florijn deed het bijna even straf, brons was haar deel. Totaal van de wereld en zonder opwarming wist ze gaande weg het inspringen toch de tumblingbaan te vinden. Tijdens de wedstrijd zelf sprong ze als nooit tevoren 2 prachtige reeksen. Dit gaan we wel geen twee keer proberen hoor!

Dat Rob een topper is in tumbling hoef ik niet meer te duiden. Ook dit keer sprong hij naar een blinkende zilveren medaille. Kobe verraste vriend en vijand door brons te pakken. Eerder op routine met amper twee trainingen in de carnavalskuiten. Het podium bij deze heren was toch min of meer volledig Gympuls gekleurd want onze PLUS-Maarten Vermeiren(Esthetica Brecht) won het goud. Thijs had dan weer een iets mindere dag maar wist zich in de vorige wedstrijden al te kwalificeren voor VK & BK.

Tess won de bronzen medaille na twee schitterende reeksen. Een opsteker voor deze twijfelende topper om nog een tandje bij te steken richting VK & BK.

Nele kon eindelijk mee springen na maandenlang blessureleed. Net op tijd klaar om knap naar de vierde plaats te springen en zich te verzekeren van deelname aan de komende kampioenschappen.

Zondag was het dan aan onze A-tumblers. Toke had er duidelijk zin in want ruim 2u30 voor inspringen was ze al in Beveren toegekomen. Na wat zoekend inspringen kwam dan uiteindelijk het goede gevoel naar boven. Tijdens de wedstrijd sprong ze twee strakke reeksen, netjes afgewerkt met een streksalto of schroef. Vierde van Antwerpen, net naast het podium dus, maar niet geklaagd als je weet dat ze mooi 5e staat in de Vlaamse ranking. Dat beloofd voor komende kampioenschappen.

Dan was het nog wachten tot laat op de zondag om Anna en Femke te laten aantreden. Deze dames vertoeven inmiddels in de hoogste categorie en, wat dacht je, ook hier doen zij mee voor de prijzen. Femke weliswaar met redelijk mooie reeksen maar toch wat tegenvallende punten 7e in de ranking. Anna sprong een hogere moeilijkheid bijéén en behaalde wel de goeie scores om prachtig 2e te worden na onze wereldtopper Tachina Peeters. Voila, tot zover de verslaggeving van een zéér geslaagd Gympuls-wedstrijdweekendje in Beveren, Koen


Selecties voor Vlaams en Belgisch Kampioenschap: Vlaamse C: Staf De Ridder, Anne Van Doormaal, Emilia Maes Vlaamse en Belgische B: Tess Francken, Florijn Kielman, Joëlla Van den Berg, Kaena Loopmans, Nele Kuypers, Kobe Schryvers, Maarten Vermeiren, Rob Van Opstal, Thijs Dingemans Vlaamse en Belgische A: Toke Van Turnhout, Femke Loos, Anna Buyens

Proficiat allemaal en we kijken uit naar jullie prestaties binnenkort!

Gympuls tumbleteam scoort hoog
Gympuls tumbleteam scoort hoog
Gympuls tumbleteam scoort hoog
Gympuls tumbleteam scoort hoog

archief : 2021   2020   2019   2018