Loading...

Recrea-wedstrijd acro te Heverlee (16-02)

21.02.2019 - Slechts één deelnemende combinatie deze keer : duo Magali en Victoria. Diane had zich opgegeven als jurylid en moest al om 13.00h ter plaatse zijn. Ons duo kon pas opwarmen vanaf 15.00h dus geen gejak en gejaag in de vroege uurtjes vandaag.

Het viel ook deze keer weer op hoe rustig en gemoedelijk de Gymfedwedstrijden verlopen. Ook deze keer mocht er niet meer gegroet worden voor en na de oefening (nieuwe regeling vanaf dit seizoen) en dat allemaal om tijd te besparen. En dat loont, netjes op tijd beginnen en ook netjes op tijd afronden.

Na de opwarming en het herhalen van de wedstrijdoefening en delen was er nog ruim de tijd voor de make-up en de haren want we waren pas als allerlaatste deelnemers aan de beurt. Stress en zenuwen hadden ze thuis gelaten (ik heb er niets van gemerkt in ieder geval, of toch al wat wedstrijdgewenning gekregen ondertussen?).

Zelfverzekerd stapten ze de wedstrijdvloer op en vol overtuiging toonden ze hun oefening : delen keurig afgewerkt, balansdelen lang genoeg getimed, danspasjes keurig gelijk uitgevoerd en dit alles met de glimlach.

En deze inspanning werd beloond met een gouden medaille! Trainers dik tevreden en gymnasten dik tevreden. Op naar de volgende wedstrijd!


Acro-wedstrijd C-niv te Alken (03-02)

Op tijd uit de veren deze zondagochtend. Alken ligt niet naast de deur en de lengtemeting was al om 9.15h voor ons jongste trio. Joella en Angelina werden “op zicht” goedgekeurd, de meetlat kwam er niet eens aan te pas. Emilia (die er al een tumbling wedstrijd had opzitten) werd ondertussen opgepikt door Diane. (Omdat zij de kleinste onderpartner is, mocht zij de meting overslaan.)

Ze waren pas na de pauze aan de beurt en hadden tijd genoeg om zich om te kleden, haren strak bijeen te binden, te schminken en op te warmen. En dan de wedstrijdvloer op. Spannend, fingers crossed en ja hoor, wat tijdens de opwarming helemaal niet wilde lukken, liep nu gesmeerd. Alle delen netjes uitgevoerd, vlotte verplaatsingen en keurig afgewerkt. Opluchting bij de gymnasten en trotse trainers.

Na de middagpauze was het de beurt aan duo Fientje en Nikki. Optoss naar vlieg eindigde in een “wegglij-manoeuvre” maar deel werd netjes opgepikt en verder uitgevoerd en hun oefening verliep verder vlot en zonder aarzelingen. Mooie prestatie !

Even later konden Fay, Romy en Hanne tonen wat zij in hun mars hebben. Toch weer even spannend want voor de eerste keer op wedstrijd moest er een salto gegooid worden. Het was er niet aan te zien, salto geslaagd en de rest van de oefening werd prachtig uitgevoerd.

Prijsuitreiking was enkel voor de provincies Limburg en Vlaams Brabant, dus meteen omkleden en na een korte drinkpauze in de kantine keerden we tevreden huiswaarts.Recrea-wedstrijd acro te Heverlee (16-02)

archief : 2021   2020   2019   2018