Loading...

Vijf turnseizoenen in onze turnhal

30.06.2024 - Deze week sluiten we alweer een turnseizoen af. Aan het einde van dit vijfde seizoen in onze eigen turnhal blikken we graag samen met u terug, want ook nu weer beleefden we vele prachtige Gympulsmomenten. Na een rustige zomer konden we op maandag 4 september weer met onze trainingen starten. En uiteraard stond het maken en oefenen van het nummer voor de turnshow bij iedereen hoog op het programma.

Turnshow Koloré
Plots is het stil in de zaal, de muziek stopt en alle gymnasten staan in hun eindpose. Een fractie van een seconde later barst er een groot applaus los vanop de tribune. Het gevoel dat onze leden op dat moment hebben is onbeschrijfelijk. De glimlach op hun gezicht spreekt boekdelen en de tevredenheid is af te lezen in de fonkelende ogen. Onderweg naar de backstage genieten ze na van hun optreden en het applaus dat ze ervoor gekregen hebben.

Een turnshow brengt elke keer weer iets magisch met zich mee. Al onze leden en trainers, jong en oud, dragen hun steentje bij en dat geeft een enorm gevoel van samenhorigheid. Allemaal samen zijn wij Gympuls!

Koloré was een schot in de roos. Het was een spektakel voor jong en oud! En dat bewezen de vele positieve reacties die we na de show kregen. De show beloofde het hoogtepunt te worden van dit seizoen en voldeed ruimschoots aan deze verwachting. Gelukkig werd er ook een film gemaakt van deze show zodat we nog eens kunnen nagenieten van het spektakel. Deze film is ondertussen klaar en zal spoedig aan iedereen die er één bestelde bezorgd worden.

Activiteiten & vrijwilligers
In oktober organiseerden we samen met Gymfed een opleiding voor onze trainers rond werken met het Kiddies programma. In november sloeg onze spaghetti take away ook dit seizoen goed aan. Er werden voor de derde keer op rij meer spaghetti maaltijden verkocht dan het jaar ervoor. Op zondag 4 februari leverden onze opgewekte vrijwilligers weer heel wat ontbijten aan de deur in Essen en omstreken, en in de kerstvakantie was er heel wat kijkplezier in de turnhal tijdens de Gympuls cinema.

Tijdens de eerste week van de paasvakantie was er het paaskamp, om dan tijdens de tweede week extra trainingen voor onze turnshow in te plannen.Uiteraard was er als hoogtepunt van dit seizoen onze turnshow Koloré. Met maar liefst 2 generale repetities en 4 shows was het een vermoeiend maar onvergetelijk weekend.

Tijdens al deze activiteiten konden we rekenen op een grote groep vrijwilligers om alles mee in goede banen te leiden. Sommige vrijwilligers zijn al vaste waarden, anderen nieuwe gezichten. Maar allemaal hebben ze een enorme bijdrage geleverd aan onze club, en daarvoor kunnen wij hen niet genoeg bedanken. Wij hopen uiteraard dat we ook in de toekomst op jullie hulp mogen rekenen.

Trainers & bestuur
Het succes van onze club steunt op vele schouders. Zo kunnen we steeds weer rekenen op de inzet en het enthousiasme van onze vele trainers. Het is prachtig om te zien hoe zij elke week opnieuw klaar staan om onze leden aan te moedigen hun grenzen te verleggen.

Ook op de schouders van onze bestuursleden konden we opnieuw rekenen om beleidsmatig en organisatorisch aan onze club te blijven werken. Heel wat uurtjes vergaderen, steeds weer paraat staan bij activiteiten en tussendoor nog heel wat zaken regelen.

Bedankt voor jullie inzet het afgelopen seizoen.

Gympuls in cijfers

  • 660 leden schreven zich in voor dit turnseizoen.
  • 65 trainers en 12 bestuursleden zorgden ervoor dat alles vlot verliep.
  • 22 leden van de algemene vergadering houden toezicht op de algemene werking van onze club.
  • Ons uurrooster bedroeg dit seizoen maar liefst 68 trainingsuren per week.
  • Meer dan 2300 ontbijten werden tijdens onze ontbijtactie afgeleverd.
  • We mochten meer dan 2100 toeschouwers verwelkomen tijdens onze turnshow.

Einde seizoen
Vanaf maandag 1 juli nemen onze vele trainers een welverdiende vakantie. We wensen jullie allemaal een super leuke en gymtastische zomer. Vanaf donderdag 1 augustus kunnen jullie opnieuw inschrijven voor het volgende seizoen. Op maandag 2 september starten de trainingen opnieuw.

Namens Gympuls,

Joris Brosens
Voorzitter

archief : 2024   2023   2022   2021   2020   2019   2018