Loading...

Toestelturnen meisjes en jongens

Toestelturnen is een heel populaire discipline bij de meisjes. Zij turnen hierbij aan 4 verschillende toestellen: Sprong, brug met ongelijke leggers, balk en grond. De jongens turnen in deze discipline aan maar liefst 6 toestellen: Sprong, brug met gelijke leggers, paard met bogen, rekstok, ringen en grond. De vele toestellen zorgen voor een leuke afwisseling tijdens het beoefenen van deze discipline.

Om deze toestellen te beheersen heb je niet alleen durf nodig maar ook lenigheid en kracht. Ook vormspanning en coördinatie zijn belangrijke vaardigheden van een gymnast toestelturnen.

Toestelturnen is in onze club onderverdeeld in verschillende groepen. Gezien de verschillende toestellen worden alle groepen opgedeeld in toestelturnen jongens (TTJ) en toestelturnen meisjes (TTM). Onze recrea afdeling is vrij toegankelijk vanaf het 5de leerjaar. De focus ligt hier vooral op plezier in bewegen. De groepen worden opgedeeld naargelang leeftijd (zowel bij toestelturnen jongens als bij toestelturnen meisjes: 5-6de leerjaar, 12+ en 16+. De selectieafdeling bestaat bij de jongens uit 1 groep en is bij de meisjes opgesplitst in een groep beginners (I-niveau) en een groep gevorderden. Hier ligt de focus meer op deelname aan (recrea)wedstrijden.